Moeders voor moeders

Zodra u weet dat u zwanger bent, kunt u zich vrijblijvend aanmelden bij Moeders voor Moeders. Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Uit de urine van zwangere vrouwen wordt het hCG-hormoon gewonnen, dit wordt vervolgens gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen voor vruchtbaarheidsbehandelingen. Op deze manier dragen zwangere vrouwen dus bij aan het vergroten van de kans op een zwangerschap bij vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen.

Aanmelden kan tot 11 weken na de laatste menstruatie. Indien u niet weet wanneer uw menstruatie voor het laatst was of u had een onregelmatige cyclus, dan is aan de hand van een echo vast te stellen hoe ver u zwanger bent en kunt u aan de hand van de echo zien of het nog zinvol is om u aan te melden. U kunt meedoen vanaf 6 tot 16 weken na de laatste menstruatie. Dus maximaal 10 weken.

Aanmelden kan op verschillende manieren;

  • via de informatrice in jouw regio; Ilsanne Kingma, T: 06 – 227 307 61 of per e-mail: ilsanne.mvm@outlook.com
  • via het landelijke gratis telefoonnummer; 0800-0228070
  • via de website; www.moedersvoormoeders.nl
  • via je verloskundige; zij stuurt dan een mailtje naar Ilsanne Kingma met uw naam, adres, telefoonnummer en hoelang u zwanger bent.

Ilsanne neemt dan telefonisch contact met u op en spreekt bij u thuis af. Tijdens het deelneemstersgesprek, dat maximaal 25 minuten duurt, stelt ze vragen over uw gezondheid, legt uit hoe het in zijn werk gaat en neemt de eerste twee kratten mee zodat u van start kunt gaan.

Zij is niet herkenbaar als consulente van Moeders voor Moeders, zodat niemand nog in uw omgeving hoeft te weten dat je zwanger bent!

Er zijn per 2 november 2015 vier type locaties waar kratten gewisseld kunnen worden:

  • bij de deelneemster thuis
  • op een alternatief (huis)adres
  • op de depotlocatie bij informatrice thuis
  • op een depotlocatie bij een (para)medische instelling:
Provinciale Kraamzorg / Verloskundigenpraktijk Goes
Naereboutstraat 23
4461GR Goes
Apotheek De Goese Polder
Thorbeckelaan 1
4463VA Goes
Mocht u minder tijd hebben om uw urine op te vangen, dan is dat niet erg. Als u alleen urine op kunt vangen als u niet werkt, is dat geen enkel probleem.

Hoe meer urine er wordt opgevangen, hoe liever, dus uiteindelijk zijn we blij met iedere zwangere vrouw die zich wil inzetten voor Moeders voor Moeders.

Sinds 2009 is Moeders voor Moeders weer actief in Zeeland. Sinds die tijd is er ook, dankzij medewerking van de verloskundigenpraktijken in Zeeland, meer bekendheid en bereidheid omtrent het opvangen van urine door zwangere vrouwen gekomen.

Alle vrouwen die al eens hebben meegedaan willen we hierbij ook bedanken voor hun inzet! Mede namens alle vrouwen die zwanger zijn geworden na vruchtbaarheidsproblemen m.b.v. behandelingen met het hCG-hormoon!