Wetenswaardigheden

We adviseren om kraamzorg te regelen voor de 14e week van de zwangerschap. Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar hoe de kraamzorg geregeld wordt.

Voor samenwonenden

Het is belangrijk om voor de geboorte alvast na te denken over de achternaam die u uw kind wilt geven. Het is verstandig om voor de geboorte de erkenning te regelen op het gemeentehuis

Kraampakket

Veel zorgverzekeraars verstrekken gratis een kraampakket.

Zwangerschapsverlof

Bij ons kunt u een zwangerschapsverklaring verkrijgen die u kunt afgeven aan uw werkgever voor het aanvragen van zwangerschapsverlof.

Kinderopvang

Het is belangrijk om na te denken over de tijd na het zwangerschapsverlof. Als u weer gaat werken en gebruik wilt maken van professionele kinderopvang zult u dit al vroeg in de zwangerschap moeten regelen. Er zijn verschillende mogelijkheden van opvang, zoals een gastoudergezin of een kinderdagverblijf. Maak een keuze waar u zich goed bij voelt!

Zwangerschapscursus

Als u zwanger bent is het belangrijk u goed voor te bereiden op de bevalling, zeker als het uw eerste kindje is. Tijdens zwangerschapscursussen wordt uitgelegd hoe een normale bevalling verloopt en worden er manieren aangeleerd hoe u het beste de weeën op kunt vangen. Ook wordt er aandacht besteed aan de rol van de partner, want bevallen doe je samen. Voorbeelden van cursussen zijn zwangerschapsgymnastiek, zwangerschapsyoga, zwangerschapszwemmen en haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij ons. Tevens zijn er goede boeken verkrijgbaar over zwangerschap en bevalling zoals “Veilig zwanger” en “Veilig bevallen” van Beatrijs Smulders en Marielle Croon en “Duik in je weeën” van C. Salomé.

Hoe ontwikkelt uw baby zich tijdens de zwangerschap

Bent u geïnteresseerd om week voor week de ontwikkeling van uw baby in de baarmoeder te volgen, dan kunt u daar veel informatie over vinden op de site: www.babyinfo.nl